Våra priser 2024

Våra kajaker & priser

Vi har 4 st enkel (K1) och en dubbelkajak (K2) till uthyrning. De kan bokas för en halvdag på plats (Klintan) eller för en dag eller längre via vår bokningsmodul här på hemsidan under rubriken Boka här.

Om de är obokade samma dag kan du hyra dem direkt på plats med drop-in-rabett på 50% rabatt för heldag.

Halvdag      K1: 370 kr     K2: 480 kr
1 dag           K1: 530 kr     K2: 640 kr
2 dagar       K1: 795 kr     K2: 1060 kr
3 dagar       K1: 950 kr     K2: 1380 kr
4 dagar       K1: 1110 kr   K2: 1590 kr
5 dagar       K1: 1270 kr   K2: 1800 kr
6 dagar*     K1: 1430 kr   K2: 1960 kr
7 dagar *    K1: 1590 kr   K2: 2120 kr

Med dag menas inte dygn, utan med dag menas morgon till kväll. Pris för t.ex. fredag kväll till söndag morgon blir således priset för 3 dagar (950 kr för en K1).

Halvdag menas från 10 -13.30 eller 14 -17.30

* 200 kr extra om hyresperioden klyver två helger (fredag räknas som helgdag). Exempel: En K1 i7 dagar mån–sön kostar 1 590 kr, men en K1 i 7 dagar sön–lör kostar 1 790 kr.

Detta ingår i hyran

Kajak, flytväst, kapell, paddel, sjökort och kompass. Kajakerna och övrig utrustning ska vara hela och i funktionsdugligt skick.

Innan du bokar, läs våra bokningsvillkor ordentlig.

Bra utgångsläge

Kajakerna är beläget vid Klintsundet, sundet mellan Västra och Östra Lagnö. Från Ljusterö sticker Lagnöarna, som en 1,2 mil lång arm, rätt ut i några av Stockholms skärgårds allra vackraste paddelvatten. Att utgå härifrån är mycket populärt bland kajakpaddlare och under storhelgerna ser man karavaner av bilar lastade med kajaker på taken körandes mot Lagnöarna.

Till oss kommer ni smidigt med bil eller SL-buss. Ljusterö står i förbindelse med fastlandet via en bilfärja mellan Ljusterö färjeläge och Östanå färjeläge. Bilfärjan är gratis och kör vanligtvis två till tre tur-och-retur-svängar per timme. Det är onödigt och svårt att försöka passa en viss färjetur, vi rekommenderar att ni åker till Östanå och helt enkelt tar första färja som kommer.

Knappa in ”Lagnövägen 157, 184 95 Ljusterö” i din smartphones GPS-karta så ser du exakt var vi finns belägna.

Kajaker och utrustning

Prijon har den bästa plasten i sina kajaker och bästa sitt komforten, Pedalsystemet skall sitta för olika längder av personer och då går det snabbt. När man sen väl har ställt in de rätt är de de bästa systemet på marknaden. Dessutom så har de den bästa lösningen på packluckorna med neopren och hårdplast.

Enmanskajak - K1
Kursstabil och lättmanövrerad havskajaker som är utrustade med både roder och skädda. Vi har två modeller; Touryak 500 (mango & blå) är en stor stabil kajak för skärgårdspaddling, snabb framåt och svänger bra. Gjord till personer mellan 75-120 kg för bästa stabilitet och sjöegenskaper. Den andra är en Motion (röd & mango), en skärgårdskajak för personer mellan 65-90 kg. Bägge är mycket uppskattade kajakmodeller av såväl expert som novis!

Tvåmanskajak - K2
Stor och stabil tvåmanshavskajak, modell Poseidon (grön), perfekt för er som föredrar att paddla tillsammans eller sällskapet som behöver en kajak med stor lastkapacitet. Det är stabilare att paddla K2 än K1, således passar denna kajak bra för nybörjarna eller förälder/föräldrar med barn. Det är möjligt att paddla tre personer i våra K2:or genom att placera ett mindre barn i mittpackluckan. Det finns dock ingen sits där men för dagsturen brukar det räcka med några dynor. Alla våra tvåmanskajaker är utrustade med roder.

Sjökort

Vissa paddlare föredrar Gröna kartan/Terrängkartan medan andra föredrar sjökort – det finns för och nackdelar med båda.
Vi tillhandahåller Gröna kartan i skala 1:50 000. Gröna kartan visar höjdkurvor, vegetationstyper och bebyggelse vilket är bra för att urskilja öar och söka lämpliga lägerplatser. Även fågelskyddsområden och militärskyddsområden är utsatta.
De flesta farleder (dock utan pinnar) och de flesta grund (dock inte alla) är utsatta. Även de flesta fyrar är utsatta, dock utan färgsektorer varvid navigation i mörker inte är lämpligt. Sjökorten är inplastade.
Nedan ser du täckningsområdet för våra sjökort. Behöver du ytterligare täckning måste du själv ordna detta. Ett förslag är att printa ut vad du behöver hos www.eniro.se/sjokort och plasta in.

Kompass

Kompass tillhandahålls. En del kompass som man kan spänna på kajaken, en del handkompass.

Rengöringsduk

Rengöringsduk för rengöring av kajak, vid behov, under färd.

Kajakflytväst

Kajakflytväst ingår.

Storlekar:
40 kg + (junior)
50–70 kg
70–80 kg
80–90 kg
90 kg +

Bokningsvillkor

Boka här

Boka görs i nuläget genom att maila till info@saltochsol.se eller ringa in.

Avbokning

En bokning är bindande så fort den är bekräftad av vårt bokningssystem.
Om du vill avboka – helt eller delvis – en lagd bokning så görs det till vår samarbetspartner Bo vid havet.

Avbokning sker enligt följande villkor:

  • Avbokning inom en timme efter att bokningen lades: Kunden blir inte fakturerad någonting.

  • Avbokning tidigare än 30 dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 10% av detavbokade beloppet

  • Avbokning tidigare än sju dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 25% av detavbokade beloppet

  • Avbokning senare än sju dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 50% av det avbokade beloppet.

  • Avbokning senare än två dagar innan hyresperiodens början: Kunden blir fakturerad 100 % av det avbokade beloppet.

Betalning

Betalning sker via vårt online-bokningssystem som du når under rubriken Bokning ovan om det inte det är så att du gör en drop-in-hyra då full betalning görs innan avfärd. Då kan betalning ske kontant eller med kort på plats vid uthämtning under verksamhetens öppettider, alla dagar mellan 10 -18 (juni-juli-augusti)

Utlämning

Utlämning kan ske under verksamhetens öppet tider. Kajakerna kan uthämtas före kl.10.00 och efter kl. 18.00 men till en extra avgift om 500 kr/tillfälle. Om det skall ske så måste det bokas i förväg så att det finns personal på plats.

Lämna tillbaka i tid

Kunden ansvarar för att återlämna kajaken rengjord och klar vid hyresperiodens slut innan kl 18.00. Vi har inget ansvar att transportera kajaker eller personer som inte förmår återvända till Klintsundet, Ljusterö . Om kunden är i behov av assistans hjälper vi till i mån av resurser och mot ersättning. I annat fall hänvisar vi till taxibåt.
Om kajakerna inte kan lämnas innan kl. 18.00 och det inte är avtalat så tillkommer en extra avgift om 1000 kr. Om det skall ske så måste det bokas i förväg så att det finns personal på plats.

Rengöring

Kunden har rätt till en rengjord kajak vid utlämnandet och är skyldig att återlämna kajaken rengjord. Rengjord här innebär inte avfettad och nyvaxad kajak men löst smuts inuti och utanpå kajak ska vara avlägsnad, och kajaken ska vara fri från vatten. En godkänd rengöring bör inte ta mer än 15 minuter per kajak. Rengöringsutrustning finns på plats.

Skada

Om kajak eller övrig utrustning förloras eller skadas under hyresperioden är kunden ersättningsskyldig.